دسته‌بندی نشده

آموزش تصویری Source Nat در میکروتیک

آموزش تصویری Source Nat در میکروتیک

در این مقاله قصد داریم آموزش تصویری Source Nat در میکروتیک را بررسی‌ کنیم.

اما پیش از این آموزش بهتر است با مفهوم Nat آشنا شویم.

Nat

در لغت به معنای بازگرداندن نشانی شبکه است.

Nat مخفف Network Address می باشد. در حقیقت Nat به معنای تغییر در هدرهای یک بسته اطلاعاتی است. این تغییر باعث به وجود آمدن انواع مختلفی از Nat می شود.

در دنیای Nat به صورت کلی دو نوع وجود دارد که شامل Source nat و Destionation nat می شود.

ما در شبکه های داخلی از IPهای private استفاده می کنیم.IPهای Private در شبکه های محلی قابل استفاده اند و در wan اینترنت مسیریابی نمی شوند. با راه اندازی سرویسNat ،IPهای Private به IPهای Public ترجمه‌ می شوند، در نتیجه‌ ارتباط گسترده ایی با دنیای اینترنت داریم. البته کاربرد Nat بسیار گسترده تر است و برای انتشار یک وب سرور داخلی در اینترنت یا دسترسی به منابع شبکه داخلی از اینترنت نیز بکار می رود.

آموزش تصویری Source Nat در میکروتیک:

۱_از منو سمت چپ Ip و سپس Firewall کلیک کنید و در پنجره باز شده Nat را انتخاب کنید.

۲_حال که به تب Nat وارد شدید، روی علامت Add در سمت راست پنجره باز شده کلیک کنید، با پنجره ایی مانند شکل زیر روبه رو مواجه می شوید:

۳_ در تب General قسمت Chain دو انتخاب وجود دارد.SRCNAT به معنای Source Nat و dasNat به معنای   Destination Nat است. SourceNat آدرس مبدا را تغییر می دهد و DistanationNat آدرس مقصد را تغییر می دهد. قسمت های دیگر در واقع شرایط را برای عملیات Nat تعریف می کنند. برای مثال در صورت اضافه‌ کردن آدرس مبدا، عملیات Nat فقط روی کمیت هایی با آن آدرس مبدا انجام خواهد شد.

Chain:

این پارامتر برای مشخص کردن نوع Nat استفاده می شود.

Firewall:

فایروال در لغت به معنای دیواره آتش می باشد که در کاربرد نیز همین مفهوم را دارد. زمانی که دو شبکه را به یکدیگر متصل می کنیم احتیاج به حفاظت از هر یک نسبت به دیگری داریم که اکثر فایروال های امروزی برای حفاظت از یک شبکه در مقابل اینترنت استفاده می شوند. میکروتیک را می توان به عنوان یک فایروال قوی استفاده کرد. از قابلیت‌هایی فایروال میکروتیک ایجادNat و Filtering می توان اشاره کرد.

معمولا فایروال را در شبکه بر روی Gateway نصب می کنند که کار حفاظتی شبکه داخلی را از حملات خارجی را به عهده دارد. فایروال ها ممکن است استراتژی های مختلفی داشته باشند که بسته به نوع شبکه و سطوح امنیت آنها دارد.

در دنیای اینترنت آی پی های Private  یا همان آی پی که ما برای شبکه های خود استفاده‌ می کنیم قابل فهم نبوده و در صورتی که از سرویس Nat استفاده نشود، ابدا به مقصد خود نخواهد رسید.

در واقع سرویس Nat آی پی های Private را به آی پی های Public تبدیل کرده و آن را به فضای بیرونی منتقل می کند.

Source Nat عملیاتی است که بر روی Source یک بسته انجام می شود و Source آن را تعبیر می دهد. این اتفاق توسط روتر میکروتیک اتفاق می افتد.

امید بر آن است این مقاله برای شما کاربردی باشد.

شما می توانید سوالات و ابهامات خود را از متخصصان ما بپرسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *