هوشمند پردازان بصیر در این مقاله قرار است به معرفی تابلو برق بپردازد. مخاطبین این مقاله که هم اکنون در این صفحه حضور پیدا کردهاند شاید در مورد این تابلو برای سوالات خود پاسخیهایی نسبی داشته باشند. بنابراین اگر شما مخاطبین عزیز جزو این دسته افراد هستید میتوانید برای دقایقی هر چند کوتاه با تیم ما همراه شوید تا از این موضوع اطلاعات بیشتر و تکمیلی تری را دریافت کنید.
در ابتدا همین قدر بدانید که محفظهای که در آن تجهیزات برقی نصب و سوار شده است تحت عنوان تابلو برق میباشد. در ادامه برای معرفی تابلو برق ،توصیه میکنیم از خواندن باقی مطلب غافل نشوید.
تابلو برق یک محفظه برای نصب و سیم بندی تجهیزات الکتریکی یا الکترونیکی است که کلیدها و قطعات کنترلی و حفاظتی و لوازم نمایشگر (ولتاژ، جریان، فرکانس، توان، کسینوس فی و …) روی آن نصب میشوند. همچنین تابلوهای برق جهت جلوگیری از وارد شدن شوک الکتریکی به کاربرانِ تجهیزات و حفاظت تجهیزات در برابر عوامل محیطی استفاده میشوند.
مفهوم تابلو برق
به منظور توزیع و کنترل جریان الکتریسیته از محفظهای چون تابلو برق استفاده میگردد. بدین ترتیب در این محفظه میتوان تجهیزات کنترل، اتصالات برقی- مکانیکی و…را در آن مشاهده کرد. از این محفظه در بخش صنعت استفاده میشود. بنابراین محفظه یاد شده در امر توزیع برق، کنترل و…بکار گرفته میشود. در کنار اینها میتوان انواع کلیدها، دستگیرهها نیز به آن اشاره کرد.
تابلو برق به منظور اهدافی چون کنترل دقیق، حفاظت، پیوستگی سیستمهای جریان الکتریسیته، فضایی برای حفظ و نگهداری تجهیزات برقی و … در محیط صنعتی میباشد. راستی میخواهید از انواع این تابلوها هم نکاتی را برایتان مطرح کنیم. اگر پاسختان بله است بیمعطلتی نظرتان را به دنباله مطلب جلب میکنیم.
انواع تابلوهای برق از نظر سطح ولتاژ
از نظر ولتاژ به دو دسته فشارضعیف و فشار متوسط تقسیم میشوند. تابلوهای LV در سطح زیر ۱۰۰۰ ولت و تابلوهای MV از ۱۰۰۰ تا ۳۶۰۰۰ ولت ساخته میشوند.
در این قسمت میخواهیم از انواع تابلو برق صحبت کنیم. همانطور که شاید اطلاع داشته باشید، تابلو جریان الکتریسیته در اصل میتواند دو نوع داشته باشد. این تقسیم بندی شامل تابلو فشار متوسط، تابلو فشار ضعیف میباشد.
در ادامه به طور مختصر در مورد هر یک از این تابلو برقها توضیحاتی خدمتتان ارائه میدهیم.
فشار متوسط
تابلو برقی که عنوان فشار متوسط را به خود میگیرد ولتاژی در حدود یک تا ۳۶ ولتاژ را دارا میباشد. اگر بخواهیم از محتویات این محفظه برقی صحبت کنیم، میتوان از کنتاکتور، کلیدهای قدرت، رله، باس بار، تجهیزات کنترلی و…اسم برد.
فشار ضعیف
در مقابل تابلو برق فشار متوسط میتوان از تابلوی فشار ضعیف نام برد. که خود این تابلو دارای انواعی میباشد که شامل تابلو دیواری، ایستاده، ایستاده کشویی هستند. در کل وقتی از تابلوی فشار ضعیف صحبت به میان میآید میتوان کلید قطع و وصل با فشار ضعیف را جزو این تابلو برق ها دانست. در این حالت وسیلههای قطع وصل فشار ضعیف در کنار نشانگر، اندازه گیری و…. اتصالات برق و مکانیکی تحت کنترل دارد. ناگفته نماند که جنس این تابلوها از چدن، ورقههای آهن میباشد که به شکل توکار یا روکار در محل مورد نظر در بخشهای صنعتی نصب میگردد.
در دنباله مطلب معرفی در تلاش هستیم برای تکمیل صحبت های خود با معرفی تابلو برق با ما همراه باشید.
مهمترین اجزا
برای معرفی مهمترین اجزای تابلو میتوان بدنه، دستگاههای اندازهگیری، سیمهایی چون ارت و اینترلاک، شینه، مقره و…را نام برد.
شاید مایل باشید بدانید که این محفظه حفاظتی در کجا کاربرد دارد. بهتر است بدانید تابلوهای جریان برق را میتوانید در کارخانجات، بیمارستان ها، فرودگاه و…به منظور تأمین برق مصرفی در آن بخشها مشاهده کنید.
سخن پایانی آن که امید است هوشمند پردازان بصیر در این مقاله تحت عنوان معرفی تابلو برق توانسته باشد پاسخگوی مناسبی برای سوالاتتان باشد.