در صورتی که به دنبال اطلاعاتی در مورد برق صنعتی هستید و میخواهید بدانید این رشته تحصیلی – شغلی در چه زمینههایی کاربرد دارد میتوانید با تیم هوشمند پردازان بصیر برای لحظاتی کوتاه همراه و هم مسیر شوید. اگر بخواهیم یک تعریف ساده و مختصر از این دو لغت کنار هم قرار گرفته یعنی برق و صنعت داشته باشیم، میتوان گفت رشته برق صنعتی یعنی کاربردهای مختلف برق در صنعت میباشد.
از طرفی، با توجه به این تعریف چنانچه میخواهید در خصوص ارتباط جریان الکتریسیته در صنعت بیشتر بدانید همچنان با ما همراه شوید.
برق صنعتی چیست؟
در صورتی که بخواهیم کمی در تعریف عبارت برق صنعتی دقیق تر شویم سعی میکنیم در ادامه این بخش بحث را بیشتر برایتان باز کنیم. بایستی گفت روشها و تکنیکهای گوناگونی وجود دارد که به کمک آن میتوان برق را در بخش صنعت و ساختمان تحت کنترل درآورد تا برای انجام کارهای مهم و به پایان رساندن پروژههای صنعتی از آن استفاده بهینه نمود.
حال ممکن است کسانی که مخاطب ما در این مقاله هستند الان این تصور در ذهنشان شکل گرفته باشد که فقط منظورمان شبکههای سه فازهای که در صنعت مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه بایستی بگوییم منظورمان علاوه بر شبکه برق سه فاز بخش صنعت میتواند سیستم برق شبکه موتور تک فاز در منزل و … را هم شامل گردد. جالب است بدانید حتی سیستم روشنایی جادهها و خیابانها و… جزو مباحث جریان الکتریکی در صنعت هم میتواند مورد بحث قرار گیرد.
در کل در حوزه برق صنعتی ماشینهای چرخشی، کنترل موتور، ترانسفورماتورها، درایوهای الکترونیکی و… مباحث پیشرفته در این حوزه را دربرمیگیرد. از طرفی، در رشته برق صنعتی وسایل و تجهیزات برقی در بخش صنعت و خانگی و بیمارستان و…توسط برقکاران این حوزه نصب، تعمیر و به عبارتی عیب یابی میشود. در بخش بعدی در نظر داریم در مورد کارکردهای برق الکتریسیته در صنعت را برایتان بازگو کنیم.
مهمترین کاربردهای برق صنعتی
در این قسمت میخواهیم در مورد کاربردهای مهم رشته برق صنعتی نکاتی را به علاقمندان این حوزه بیان کنیم. در همان ابتدای این بخش بگوییم هر وسیله برقی بر حسب و زمان و مکان عملکرد متفاوتی از خود به نمایش میگذارد و حتی برخی اوقات آن وسیله برقی فقط برای یک منطقه و شرایط خاص تولید و استفاده میگردد.
به طورمثال، دماسنجی که در اتاقهای خانهمان به کار گرفته میشود نمیتواند برای سنجش دمای محیط یک کارگاه با عناوین مختلف مناسب باشد.
روشنایی کارگاه
در یک کارگاه از برق کاری که در بخشهای صنعتی کار میکند خواسته میشود به کمک دو شستی و کنتاکتور سیستم روشن و خاموش آن را فعال کند.
استفاده از داریو الکتریکی
شاید از یک برق کار در مکان دیگری بخواهند دور یک موتور سه فاز را توسط دستگاهی به نام درایو الکتریکی تحت کنترل درآورد.
درایو الکتریکی را میتوان به عنوان سیستمی تعریف کرد که برای کنترل حرکت یک ماشین الکتریکی مورد استفاده قرار میگیرد. این درایو، از یک محرک اولیه مانند موتور بنزینی، دیزلی، توربین بخار یا گاز، یا موتورهای الکتریکی و هیدرولیکی مانند یک منبع انرژی استفاده میکند. محرکهای اولیه انرژی مکانیکی مورد نیاز درایو برای کنترل حرکت را تأمین میکنند.
راه اندازی نوار نقاله
در نمونه دیگری، برق کاری که در بخش صنعت کار میکند میتواند در راه اندازی نوار نقاله به کمکتان بیاید و با استفاده از موتور سه فاز با سیستم شروع نرم یا همان soft start آن را به راه اندازد.
تنظیم توان رادیو اکتیو
با استفاده از چند خازن و یک برق کار مجرب میتوان توان رادیو اکتیو یک کارگاه را تحت کنترل درآورد تا به عبارتی در موارد ضروری بتوان میزان آن را کم یا زیاد کرد.
تنظیمات کنتاکتور
مواقعی پیش میآید که میخواهید به کمک یک کنتاکتور سیستم روشن و خاموش کردن کمپرسور را فعال کنید که برق کار صنعتی با تحت کنترل درآوردن دستگاه کنتاکتور آن را به کار میاندازد.
سخن پایانی اینکه مجموعه هوشمند پردازان بصیر امیدوار است با ارائه این مقاله توانسته باشد اطلاعات مفیدی در مورد رشته برق صنعتی در اختیارتان قرار داده باشد.