چند سالی است که برق صنعتی از مالکیت بخش دولتی خارج شده است به بخش خصوصی انتقال یافته است. بدین شکل افراد مختلفی میتوانند بر حسب تقاضای برق صنعتی خود اقدام به خرید جریان الکتریسیته نمایند و در فرآیند عرضه و تقاضای برق مصرفی در صنعت کشور نقش مؤثرتری داشته باشند. در نظر داشته باشید میزان تقاضا به میزان مصرف بستگی دارد. در کل اگر مصرف زیاد باشد به تبع تقاضا هم به طور خودکار زیاد میشود. از طرفی عامل دیگری که برمیزان تقاضای برق صنعتی در صنعت تأثیر میگذارد میزان تولید جریان برق در همه بخشها از جمله صنعت جریان انرژی الکتریسیته میباشد.
صنعت برق در جهان، بيش از صدسال قدمت دارد و هر کشوري با توجه به اين که دولت يا بخش خصوصي به چه ميزان در صنعت برق دخالت دارد، ساختار توليدي را براي خود انتخاب کرده است. اما به طور کلي اکنون در سرتاسر جهان، صنعت برق در حال حرکت به سمت بازارهاي رقابتي و فرآيند تجديد ساختار است.
چنانچه در ادامه این مقاله که از سوی هوشمند پردازان بصیر گردآوری شده است را پیگیری کنید میتوانید سایر عوامل موثر بر تقاضای برق صنعتی در صنعت را متوجه شوید.
عوامل موثر در تقاضای برق صنعتی
وقتی طبق اطلاعات و اسناد موجود میزان مصرف برق در همه بخشهای کشور را مورد بررسی قرار میدهیم. متوجه میشویم در بخش خانگی و صنعت و کشاورزی بیشترین مصرف برق وجود دارد. از طرفی، چون هزینه این بخش از یارانه دولتی پرداخت میشود، در مقابل هدر رفتن انرژی هم در این بخشها بسیار است. از طرف دیگر، بیشترین یارانه دولتی هم صرف این بخشها میشود. نکته بعدی آن است که تعرفهای که در هر بخش برای مشترکین برق مصرفی در نظر گرفته شده عامل دیگری است که باعث تلف شدن انرژی چون انرژی الکتریسیته در کشور میشود.
پس وقتی برق صنعتی به بخش خصوصی واگذار شود، بهتر میتوان مصرف جریان برق را در صنعت مدیریت کرد. از سوی دیگر تعرفههایی که برای برق مصرفی این بخش در نظر گرفته میشود براساس تقاضای برق صنعتی است که از سوی مصرف کننده درخواست میشود. به طور حتم سیاست کاری بخش خصوصی در مورد مصرف بهینه برق در صنعت سبب میشود اتلاف انرژی در این بخش کمتر باشد و فرد و افرادی که تقاضای برق کردن در مقابل استفاده بهینه هم از آن بنمایند.
به نظر میرسد با خصوصی سازی برق در صنعت میتوان هزینههای اتلاف انرژی در این بخش را به حداقل رساند و از طرفی ارزش و اهمیت برق مصرفی هم بیش از گذشته در میان مصرف کنندگان درک و احساس شود.
امروزه پیشرفت تکنولوژی و وارد شدن وسایل برقی زیاد به زندگی مردم که بعضی از آنها کیفیت پایینی هم دارند و پایین بودن قیمت برق نسبت به قیمت واقعی در بخشهای مختلف کشور باعث شده است که مصرف برق در ایران به سرعت افزایش یابد. همچنین رشد صنعتی و فروش ماشینآلات و تجهیزات انرژی بر کشورهای پیشرفته به کشورهای جهان سومی از جمله ایران باعث افزایش تقاضای برق صنعتی در بخش صنعتی ایران شده است.
در این لحظه صحبتهای خود را در مورد تقاضای برق صنعتی و سیاست کارآمدی انرژی را به پایان میرسانیم. امیدواریم توضیحات کوتاه این مقاله پاسخ مناسبی برای سوالاتتان بوده باشد.