مقالات

تولید، انتقال و توزیع انرژی الکتریکی

تولید، انتقال و توزیع انرژی الکتریکی

تولید، انتقال و توزیع انرژی الکتریکی

در زندگی‌هایمان هر روز که می‌گذرد بیشتر از قبل به ارزش و اهمیت انرژی الکتریکی پی ‌می‌بریم. بر همین اساس دانستن چگونگی تولید، انتقال و توزیع جریان برق الکتریکی به زبان ساده می‌تواند اطلاعات مفیدی را در اختیارمان ‌بگذارد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در هر سه بخش تولید، انتقال و توزیع جریان الکتریسیته تا انتهای مقاله با هوشمند پردازان بصیر همراه شوید.

تولید انرژی الکتریکی

همین قدر بدانید که به کمک دو روش نام آشنا می‌توان انرژی را تولید کرد. اولی از طریق آب و روش دوم از طریق سوخت امکانپذیر است.

تولید، انتقال و توزیع انرژی الکتریکیتولید جریان برق می‌تواند از طریق آب ذخیره شده پشت سدها ایجاد گردد. علاوه بر آب انباشته شده پشت سدها، حتی می‌توان از جریان حرکت آب رودخانه‌ها و… برق حاصل کرد. روش دیگری که می‌توان به کمک آن جریان الکتریسیته ایجاد کرد را در ماشین‌ها به دفعات می‌بینید. ماشینهایی که از طریق گازوئیل، بنزین به حرکت در می‌آیند. انرژی حاصل از سوختن این نوع از سوختهای فسیلی تبدیل به انرژی حرکتی در ماشین‌ها می‌شود و آنها را به حرکت در می‌آورد.

اگر بخواهیم قدری عمیق تر شویم در این باره می‌توانیم نمونه دیگری را مثال بزنیم که از طریق سوخت می‌توان جریان برق الکتریکی ایجاد نمود. انرژی حرارتی که در دیگهای بخار به وجود می‌آید با سیستمی که در دل خود  دارد از جمله با فشار خشکی از ذرات آب تبخیر شده به وجود می‌آید می‌توان برق الکتریکی ایجاد کرد.

بعد از مختصر توضیح در مورد چگونگی تولید جریان انرژی در قسمت بعدی نظرتان را به موضوع انتقال جریان برق الکتریکی جلب می‌نماییم.

انتقال انرژی الکتریکی

با توجه به اینکه انرژی از طریق نیروگاه آب و حرارتی ایجاد می‌شود. بنا به دلایلی از جمله فاصله داشتن نیروگاههای آب و نیز همچنین نیروگاههای حرارتی از مکان مصرف قبل اینکه جریان الکتریکی به دست مصرف کننده برسد. می‌بایست از مراکز مصرف عبور کند. برای منتقل کردن انرژی برق الکتریسیته هم روشهای راحت، مقرون به صرفه بودن و نیز کمترین هدر رفت انرژی مد نظر متخصصین این حوزه می‌باشد. یک نگرش دیگر کارشناسان در حین انتقال جریان الکتریسیته آن است. که انرژی الکتریکی ولتاژ بالا و نیز جریان کم به تبع انرژی برق الکتریکی زیادی را به سمت مراکز مصرف منتقل می‌کند. نکته مهم در این ماجرا آن است کار کم کردن ولتاژ جربان برق را ترانسفورماتور انجام می‌دهد. در این میان عامل ارتباطی نیروگاههای آب و حرارتی تا مراکز مصرف، کابلهای زیرزمینی و هادی هوایی می‌باشند.

برای اینکه انتقال انرژی ولتاژ بالا را به سمت مراکز مصرف را به خوبی کنترل کرد بایستی از دکل‌ها و تیرهای برق با فواصل زیاد از هم را استفاده کرد. ناگفته نماند که اینگونه سیم کشی برای مسافت های بلند است. در مسافت‌های کوتاه سیم کشی هوایی و زیرزمینی را با رعایت ایمنی به مرحله اجرا در می‌آورند. چرا که تا حدود زیادی انتقال انرژی با ولتاژ بالا نیاز به عایق بودن کابلها و سایر ابزارهای انتقال جریان الکتریکی دارد.

تولید، انتقال و توزیع انرژی الکتریکیبعد از انتقال برق حال بایستی به سراغ چگونگی توزیع انرژی الکتریکی برویم.

توزیع انرژی

بعد از تولید و نیز انتقال انرژی نوبت به توزیع برق الکتریکی می‌رسد. در بحث توزیع جریان الکتریسیته موضوع بر سر انتقال انرژی الکتریسیته با ولتاژ بالاست. به همین خاطر از کابلهای فشار بالا برای این کار استفاده می‌شود. به عنوان مثال برای اینکه در خیابانهای و کوچه‌های شهر انرژی برق الکتریکی به دست مصرف کننده برسد. از پستهای توزیع جریان الکتریسیته استفاده می‌شود. که در آن ولتاژ 63 کیلو وات از طریق ترانسفورماتور به ولتاژ 20 کیلو وات می‌رسانند.

امید است مطالب ارائه شده در مورد تولید، انتقال و در نهایت توزیع انرژی برایتان مفید و کاربردی بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *